maandag 29 april 2013

Het ga je goed liefste Rabiya!

Woensdag kwam Rabiya voor de laatste keer naar school. Rabiya gaat verhuizen en we gaan haar allemaal super erg missen! We maakten voor haar een mooie tekening en bundelden ze in een leuk ‘apenboekje’. 

Het ga je goed liefste Rabiya! Heel veel geluk en succes gewenst!


Groetjes vanwege juf Brenda, Monkey en al je apenvriendjes!

Thema cultuur!

Merhaba en salaam! Na de paasvakantie startten we meteen met een nieuw cultuurproject. Dit schooljaar stonden de landen Marokko en Turkije in de kijker!


Maandag hadden juf Sandy en juf Tine een doos meegebracht… In de doos vonden we typische kledij uit Marokko en Turkije. Wat zagen de juffen er knap uit, zeg! 


Terug in de klas bekeken we de vlaggen van Marokko en Turkije. We vonden ze zo mooi dat we de vlaggen namaakten om onze klas te versieren. Samen beslisten we hoe we het gingen aanpakken! Schilderen, knippen, kleven en versieren maar! 


Met kosteloos materiaal maakten we en vliegtuig of een menuutje, waarvan we 'smulden' tijdens ons 'dramatisch spel in de vlieger'.


We maakten mooie palmbomen met buizen en papier.


 Ook maakten we prachtige exemplaren uit plasticine!


De mama en papa van Almina kwamen voor de kikkertjes en de aapjes Turks koken. We mochten gaan piepen naar het ‘kookgebeuren’ en mochten ook proeven. Mmmmmmmmmm! Heel erg bedankt mama en papa van Almina!


We mochten een uurtje Turks dansen met een gekke dansjuf en een leuke muziekspeler. De aapjes amuseerden zich te pletter!!!


Dinsdag  gingen we op stap met de bus. We gingen een bezoekje brengen bij een Turkse bakker. We zagen lekkere gebakjes, brood en koekjes en we mochten zelfs proeven! Mmmmmm, dat was lekker hoor! Daarna gingen we kijken in de moskee. Daar zagen we veel tapijten en speciale gebouwtjes. Ook mochten we in het cafĂ© drinken en ons fruit of koekje opeten. Bedankt aan de mama van Matt, de mama van Afife en de opa van Helena voor de leuke begeleiding voor deze voormiddag! 


We maakten een lange slang. We knipten stroken papier en kleefden ze aan elkaar. Dat was wel moeilijk, hoor!


We deden een ‘aankleedspel’. We maakten een Marokkaanse klerenpuzzel d.m.v. een dobbelspel. Leuk, hoor! 


Vrijdagnamiddag sloten we dit zuiderse thema af met een heus Turks en Marokkaans 'trouwfeest'!
De mama van Nizar kwam onze handjes versieren met Henna van kinderschmink. De aapjes waren apetrots op hun mooi versierde handjes! Hartelijk dank aan de mama van Nizar!

 Daarna kon het feest beginnen: Nizar en Afife 'trouwden' alsof onder leiding van meneer directeur. Er werd een bruidsschat gegeven, er werd gedanst en muziek gemaakt. Kortom het was een geweldig feest!